Back to Top

Juva

TAPAHTUMAKALENTERI

Juvan museon kesänäyttely "Kotirintamalla - sodassa ja rauhassa"

Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 100 vuotta valtakunnallisen ja vapaaehtoisen naisten maanpuolustusjärjestön Lotta Svärdin  perustamisesta. Juvan museon kesänäyttely Kotirintamalla -  sodassa ja rauhassa liittyy teemaltaan Lotta Svärd- järjestön juhlavuoteen.

Järjestö syntyi suojeluskuntien tukijärjestöksi kansalaissodan jälkimaimingeissa ja oli toiminnassa vuoteen 1944. Juvalla toiminta oli aktiivista, paikallisosastossa oli vuosina 1920-1944 mukana oli yli 700 jäsentä. Näyttely esittelee heistä muutamia, mutta ei pelkästään lottina.

Näyttely piirtää henkilökuvia naisista, jotka olivat paitsi oman paikalliosastonsa jäseniä, myös vaimoja ja tyttäriä, emäntiä tai ammatinharjoittajia. He olivat taitavia ja työteliäitä kotitalousihmisiä, jotka vastasivat "kotirintamastaan" monine velvoitteineen myös rauhan aikana. Heidän työnsä on jatkunut ja jäänyt elämään niin rakennuksissa, käsitöissä, ruokaohjeissa kuin myöhemmissä sukupolvissakin."

Juvan Partalan museoiden kesäkausi avataan tiistaina 15.6.

Juvan Partalan museoalueen kohteet ovat avoinna ti-la 15.6.-28.8. klo 11-17 (suljettu juhannuksena, 25-26.6.). Ryhmille olemme avoinna sopimuksesta myös aukiolojen ulkopuolella.

Hinnat:
4 €   aikuiset 
2 €   opiskelijat, eläkeläiset ja lapset

Samalla lipulla voi tutustua Juvan museon, Juvan karjaisten museon sekä Galleria Kuninkaankartanon näyttelyihin.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma alkaa 15.06.2021
Tapahtuma päättyy 28.08.2021
Maksimi osallistujamäärä Rajoittamaton
Hinta / henkilö 4,00€
Tapahtumapaikan osoite Huttulantie 1a, 51900 Juva
Karttalinkki Juvan museo